Sunday, July 06, 2014

Aku Tahu Aku Pendek.

Assalamualaikum. Salam Ramadhan :)
Entry pendek.


This is me.
Silent and Short.

Im 152cm short. And. 21 years old. :(

Mostly kawan kawan sekeliling dah tinggi lampai. Even my younger sister pun lebih kurang tinggi and she is 18 years old. Paling malu tahap dewa, adik lelaki yang umur 16 tahun pun LAGI tinggi menggalah from me. Sadly, ketinggian macamni selalu jadi bahan usikan. But, from the positive side, Im look younger rather than my friends and families. Hahahaha. *Evil laugh*

Ada sesetengah usikan yang mungkin boleh buat kita senyum tersengih - sengih. Somehow, usikan yang melampau pun boleh buat terasa nak ketuk pakai kasut tumit tinggi. High heels ni pun kadang - kadang menyakitkan hati. Perempuan tinggi yang pakai heels semua nampak perfect, tapi ladies yang rendah selalu jadi bahan usikan, Ish ish ish. Unfair.

Hmmm. Aku Tahu Aku Pendek.

Tapi ada batasnya kalau nak mengusik or membahan. Kita sama sama manusia, ada hati perasaan. Setakat ni, my friends belum lagi gunakan strategi yang dahsyat dahsyat. Setakat letakkan barang tempat tinggi, tu dah biasa. :) Belum lagi sampai tahap memalukan. Cuma kadang kadang terdetik juga dalam hati, alangkah seronoknya jadi tinggi. Luas pandangan dan tak selalu jadi mangsa langgar. Tapi, Tuhan itu sehebat - hebat pentadbir and pencipta. Allah S.W.T ciptakan golongan seperti kami, tapi diberikan perhatian dan kasih sayang dari orang sekeliling. Tak semua orang terpilih untuk mudah didekati dan rapat. Plus, selalu dibantu walau tak diminta, dan Alhamdulillah kehadiran golongan seperti kami disenangi. :) 

Well, be thankful.


1 comment:

  1. lek ah niena, kita pun kekadang terdetik gak perkara2 sebegitu. manusia semua tak sempurna. setiap orang diuji pada titik utamanya, terlemah dan terkuat... er rasanya lah.. orang lain kata ni tapi xberapa nak ingat. hehe adios

    ReplyDelete

tiggalkan bukti jejak anda disini. jangan malu jangan segan! - nienaryonie