Saturday, July 28, 2012

Header Pertama | Sila comment!

Assalamualaikum Bloggers!

Dalam bulan Ramadhan yang mulia ini, Niena nak ucapkan lagi sekali  Selamat Berpuasa to all Muslims. Ramadhan kali ini juga mencatat sejarah pertama kali Niena tampal Header dekat BBNR. Bukan kali yg kedua mahupun ketiga, tapi kali pertama! Okay, sila jangan teruja atau buat muka bosan. Hati tiba-tiba tergerak nak buat header. Before this, ramai bloggers yg cadangkan Niena letak header untuk melambangkan BBNR. Tapi apakan daya, tiada masa yg betul-betul sesuai.

Alhamdulillah, kali ini Niena berjaya hasilkan header 'bodo-'bodo' kata orang. Simple & nampak terlalu kosong. Okay, after this nak buat yang baru. Ada cadangan? Sila kemukakan! Jangan malu jangan segan, Niena amat memerlukan bantuan kalian. Walau macam-macam mana pun, Niena berjaya juga tunaikan impian nak letak header even buruk.

Ini cubaan pertama cikgu tution Niena : Rhafdan

Ini cubaan Niena sendiri.
Maafkan saya cikgu tution, next time i'll do it better!
Siapa Rhafdan?
 For those yg nak tau, Rhafdan merangkap classmate + cikgu tution Niena. This semester, Niena banyak belajar berkaitan HTML codding, editing, macromedia & swishmax. Apakah benda-benda ini? Okay, semua itu software untuk menghasilkan menghasilkan multimedia dari pelbagai sources. Powerpoint presentation? Okay, itu basic! Sekarang kalau nak presentation, kita ada macam-macam media sources yg boleh kita aplikasikan. Rhafdan banyak membantu Niena especially HTML & photoshop. Biasalah, lelaki lebih advance & cepat tangkap apa yang lecturer ajar. Niena belum usik apa-apa, dia dah macam-macam jadi. Thanks to him sebab masih jadi cikgu tution Niena until now. Thanks much!

Ini codding HTML hasil kerja tangan Niena. Thanks again Rhafdan. :)


p/s : Nantikan Header yang seterusnya. Sila comment, untuk penambah baik. :)

12 comments:

  1. Replies
    1. orang lain dah berabad ade header, niena baru nak letak. apelah nasib BBNR. :(

      Delete
  2. hehehe takpe , baru belajar . okay okay not bad pun header dia nii :")

    haiii selamat perkenalan ! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks aliff.
      salam perkenalan jugak. :)

      Delete
  3. nice dear.. cume nampak kosong.. ty cer edit lagy ye.. nice try

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya Allah. nie first try. tak tefikir lak boleh combine banyak2 gambar. hihii. lepas ni nak letak bubble2 lak.

      Delete
  4. woah..kagum aku..lepas ni dh bole tolong aku buat header utk blog dh..hehehe...aku pong konpius nk design header aku cmne... =..=
    (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. nie saja try n error la ijat. tak power lg. biasa an lelaki lg expert. niena ni baru je lagi nak sentuh2 benda ni. hahahaa.

      Delete
  5. cantik..nice..:) salam ramadhan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramadhan too nasuha. thanks much!

      Delete
  6. bolehlah buatkan aku punya..hehehe ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum ade bakat advance lg la. biasa2 bole laa. :)

      Delete

tiggalkan bukti jejak anda disini. jangan malu jangan segan! - nienaryonie