Thursday, May 03, 2012

Review BBNR : #2 Saudari Kinara

salam 1 Malaysia.
Blogger pilihan BBNR yg ke-2 jatuh kepada Saudari Kinara.
kalau nak tahu kenapa BBNR pilih Kina, sebab Kina ni blogger yg sungguh-sungguh dalam dunia blog. sikit-sikit Kina improve mana yg patut. So, kira berbaloilah kalau BBNR bagi cadangan sikit and then Kina sendiri touch up mana patut. Dah lama BBNR ikuti perkembangan Kina and now sekarang dah buat segment sendiri. Congratulations Darling!
Background
For me, background yg Kina guna tak berapa sesuai sebab corak terlalu serabut nampak nampak blog Kina agak berusia. Gunakan background yg lebih simple dan yg paling penting kemas. Keep it up okay. :)
Warna
Pink dan hijau bukanla gabungan warna yg sesuai. pink dan hijau datang dari tona warna yg sama-sama terang. terang bila jumpa dengan terang, agak sakit mata sikit. BBNR cadangkan, gunakan gabungan warna pastel dan gelap. readers akan lebih santai bila baca blog-blog yg guna warna lembut. kira tak hardcore sangatlah. boleh guna hijau dan pink, tapi cari tona warna yg lembut sikit okay. :)
Font
kecilkan sikit size font ye dik.

Alhamdulillah syukur. akhirnya BBNR selesai juga lunaskan janji pemenang kita ni. moga-moga followers Kina bertambah dengan perubahan baru. :) nak tengok Kina? lihat bawah!

#2 pemenang segement BBNR: Kinara!
p/s: dimanakah chatbox anda? chatbox penting. sila baca ini: shoutbox penting rupanya!

3 comments:

  1. baru berpeluang untuk bace ini..
    thanks atas perkongsian..hehe..
    templete yang lama dah hilang coz lappy dah format..jadi sekarang ny lah hasilnya...

    http://kinarakinatara-beebeey.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. baru berkesempatan bace ny..
    thanks atas perkongsian..
    templet yang lama dah hilang coz format lappy..
    jadi ny yang baru..jom singgah

    http://kinarakinatara-beebeey.blogspot.com/

    ReplyDelete

tiggalkan bukti jejak anda disini. jangan malu jangan segan! - nienaryonie