Thursday, May 24, 2012

10 perbezaan tentang NienaRyonie!

Assalamualikum readers!
Mungkin ada tak tahu serba sedikit tentang kehidupan sebagai NienaRyonie. Kalau tak tahu siapa budak NienaRyonie, boleh refer pada url dan lihat info blog ini. Kalau tak tahu lagi, sila buat-buat tahu! Jom tengok sikit apa benda yg berbeza tentang budak ini:


1. Memakai jam tangan 24 hours.
Mungkin ada yg tak percaya, NR akan tanggalkan jam tangan hanya untuk mandi dan solat sahaja.
2. Tidur tanpa bantal.
Satu perkara yg agak berbeza, Niena akan pening kepala kalau tidur beralaskan bantal. Jadi, bantal bukanlah perkara yg penting.
3. Ketawa sampai keluar air mata.
Hobi Niena sejak kecil ialah ketawa. Bagi Niena, ketawa boleh merehatkan otak kita dari bekerja keras fikirkan sesuatu. Ketawa dan senyum dah jadi macam adik-beradik!
4. Tak pandai main Games!
Actually, Niena ada 1 tabiat buruk bila main Games. Benci sangat bila kalah dan susah nak terima kekalahan. Cepat bosan bila asyik kalah dan terus delete bila tak pandai main. That's why dalam laptop and phone tak banyak Game. (namanya je pengguna Android!)
5. Buku nota kemana sahaja.
Kemana saja Niena pergi, mesti ada buku nota dalam beg. Walaupun tak tulis apa-apa! Kalau dah terdesak sangat, lipat-lipat kertas terus sental dalam beg. Pen jatuh number dua yg tak berapa penting.
6. Koleksi barang kartun!
So far, Niena dah ada baju kartun Domo, Elmo, Spongebob and Mickey Mouse. My pencil case, Angry Birds. Senang cerita, I love Cartoons even I'am 19 years-old!
7. Makan tak habis.
Mak cakap, Niena dari kecil makan tak habis. Betul cakap mak, tiba-tiba baru tersedar. Dah banyak pulak buat pembaziran!
8. Obses pada hijau!
Kebanyakan barang Niena warna hijau. Hampir kesemuanya!
9. Tak suka KEK.
Niena suka tengok, tapi tak suka makan. Sebab pertama, ising and cream yg melimpah ruah. Tapi sebab terbesar, Niena memang tak suka makan kek.
10. ........................................ Dan Lain-Lain.

8 comments:

  1. obses kepada hijau? great. jom dtg missobsesi blogspot com yang kaler hijau tu.hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuu. tengok favicon niena, gambar Domo hijau! comel.

      Delete
  2. hahahaha..secret reveal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak payah nak secret sangat lah iqa. kalau secret, takde maknenye aku nak share kat belog ni. huahuahua.

      Delete
  3. http://www.sayeshukepink.com/2012/07/sorry-please-try-again-later.html mari join sini dear..banyak hadiah menarikkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay thanks. insya Allah. thanks blogger

      Delete

tiggalkan bukti jejak anda disini. jangan malu jangan segan! - nienaryonie