Wednesday, April 04, 2012

Review BBNR : #1 saudari Kelly

Salam 1 Malaysia.
Seperti yg dijanjikan BBNR akan tunaikan janji-janji manis bagi pemenang #1 Segment Hujan Banjir Review BBNienaRyonie. sengaja nak tekankan disini, BBNR 'lambat' update entry post bagi semua pemenang segment atas faktor masa yg padat dan sesak. sesi semester baru saja berakhir and now nak tunaikan janji. jom kita tengok comment apa untuk kelly!
colour!
mostly important, gabungan warna yg digunakan. dekat sini tona warna pink lembut memang dah sesuai dah. tapi kurangkan sikit warna-warni tulisan. kalau boleh stick pada 1 colour for entry post. kalau warna yg terang sangat, sakit pulak mata (eg. : light green, kuning, etc).
entry post!
kalau boleh, kurangkan sikit bilangan published post okay. blogger lebih suka tgk blog yg simple dan tak meleret-leret. besarkan sikit size untuk body content dan side bar. coz, size yg terlalu kecil pun menyukarkan readers dan boleh mematikan mood. untuk entry yg panjang aku memerlukan ruang yg terlalu panjang, boleh gunakan scroll-box! jadi tak lah meleret-leret sangat.
widget!
remove widget-widget yg tak relevant. semakin banyak widget atau segala perhiasan yg saudari tampal, semakin berat blog anda. susah pulak kalau loading lama sangat. silap hari bulan, readers terus close tab! letakkan site untuk followers diatas sekali dan diikuti dgn chat box. senang nak contact kan.

jom terjah blog pilihan BBNR kali ni, :) #1 Kelly


p/s: just sikit cadangan dr niena! harap dapat membantu. :)

0 comment artis!:

Post a Comment

tiggalkan bukti jejak anda disini. jangan malu jangan segan! - nienaryonie