Thursday, December 29, 2011

shoutbox penting rupanya!

zaman jahiliah niena dalam dunia blogging semakin hari semakin puput. maklumlah, saban hari macam-macam widget dan application yg sentap diperkenalkan. kalau dulu niena tak pernah terfikir pentingnya shoutbox atau yg sewaktu dengannya. selalu blogwalking blogger-blogger yang lain. mostly mereka semua 'tepek' shoutbox! kalau dulu dulu niena fikir shoutbox untuk suka-suka letak bagi cantik or chatting with other blogger. rupanya tidak sama sekali.

baru sedar shoutbox sangat penting untuk blogger!
dalam bebarapa hari yang lepas, niena berhijrah dari zaman jahiliah blogger. niena cuba cuba pasang Fibox. terasa nak selami apa yang blogger rasa bila ada shoutbox. sebenarnya memang banyak yg penting bila kita sangkut shoutbox dalam blog terutamanya feedback blogger tentang blog kita and mudah untuk blogwalking. tak payah susah-susah nak comment yg tak berkaitan tentang entry post blogger contoh 'blog awak buat saya teruja!'. walhal entry post tak berkaitan. niena cuba terjah ke laman blog tanpa shoutbox, memang sangat susah kita nak interact dengan blogger. tambah-tambah kalau blogger yg pasang shoutbox dengan warna yg sukar nak dilihat. kesian pada blogger yg rabun macam niena! mungkin itu perasaan blogger yg terjah blog niena dulu-dulu tanpa shoutbox. tapi, sekarang tak lagi. niena pasang bodyguard tak berbayar untuk Fibox niena. siapa lagi kalau tak mr.panda!
jangan bazirkan aplikasi yg ada. untuk kepentingan blog anda juga. -sekadar berkongsi

5 comments:

  1. hehe . mmg penting niena . . Fibox ni baru lah kod . . tak ramai yg gune . canggih sangat . hehe

    ReplyDelete
  2. fibox lagi mudah sbb tak perlu nak taip banyak kali. try lah. :)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. fibox best. that's why i joined Fibox. :)

      Delete

tiggalkan bukti jejak anda disini. jangan malu jangan segan! - nienaryonie