Sunday, July 06, 2014

Aku Tahu Aku Pendek.

Assalamualaikum. Salam Ramadhan :)
Entry pendek.


This is me.
Silent and Short.

Im 152cm short. And. 21 years old. :(

Mostly kawan kawan sekeliling dah tinggi lampai. Even my younger sister pun lebih kurang tinggi and she is 18 years old. Paling malu tahap dewa, adik lelaki yang umur 16 tahun pun LAGI tinggi menggalah from me. Sadly, ketinggian macamni selalu jadi bahan usikan. But, from the positive side, Im look younger rather than my friends and families. Hahahaha. *Evil laugh*

Ada sesetengah usikan yang mungkin boleh buat kita senyum tersengih - sengih. Somehow, usikan yang melampau pun boleh buat terasa nak ketuk pakai kasut tumit tinggi. High heels ni pun kadang - kadang menyakitkan hati. Perempuan tinggi yang pakai heels semua nampak perfect, tapi ladies yang rendah selalu jadi bahan usikan, Ish ish ish. Unfair.

Hmmm. Aku Tahu Aku Pendek.

Tapi ada batasnya kalau nak mengusik or membahan. Kita sama sama manusia, ada hati perasaan. Setakat ni, my friends belum lagi gunakan strategi yang dahsyat dahsyat. Setakat letakkan barang tempat tinggi, tu dah biasa. :) Belum lagi sampai tahap memalukan. Cuma kadang kadang terdetik juga dalam hati, alangkah seronoknya jadi tinggi. Luas pandangan dan tak selalu jadi mangsa langgar. Tapi, Tuhan itu sehebat - hebat pentadbir and pencipta. Allah S.W.T ciptakan golongan seperti kami, tapi diberikan perhatian dan kasih sayang dari orang sekeliling. Tak semua orang terpilih untuk mudah didekati dan rapat. Plus, selalu dibantu walau tak diminta, dan Alhamdulillah kehadiran golongan seperti kami disenangi. :) 

Well, be thankful.


Saturday, April 12, 2014

Birthday Shout To : Me


Happy Birthday To me,
Happy Birthday To me,
Happy Birthday To me Niena,
Happy Birthday To me.

Allah Selamatkan kamu,
Allah Selamatkan kamu,
Allah Selamatkan kamu, Niena,
Allah Selamatkan kamu.

Ulang Tahun ke 21
Officially 21 mengikut kalendar kuda tahun 2014.
Dah setahun tak  nyanyi untuk diri sendiri. Well, wajib untuk diri sendiri untuk nyanyi birthday song untuk diri sendiri. Wajib? Haha. My rules, so its up to me.
Azam nombor satu :
 Azam yang setiap jadi azam nombor satu, paling atas tapi tiada usaha. Azam ni nama dia azam KETINGGIAN. Masih 150cm dan tiada perubahan.
Azam nombor dua :
Azam ini kadang kadang ada effort dan kadang kadang cuma redha. Nama dia azam KURUS. Nak capai tahap kekurusan kepada 45kg. Currently weight ialah 47kg. 2kg to go. Hiks.
Azam nombor tiga :
MEANBUNG. Well, jarang jarang menabung duit syiling. Normally menabung wang kertas. Mulai tahun ini, mula berazam nak penuhkan tabung dengan duit syiling. Cuba selami perasaan jatuh cinta akan duit syiling. Practise make perfect right?
Azam nombor empat :
Tentang CINTA. Dulu maybe kita berpegang pada SETIA. Tapi setia masih ada, dan ada perubahan pada rules bercinta ni. Menyayangi bagi yang menghargai. Perlu lebih banyak study tentang ni. Haha. Hambar.

Banyal lagi azam yang dah tersenarai. In Shaa Allah ada rezeki, akan tunaikan semua azam and harapan berkurun tu. 

For geng yang wish birthday, I love you lah darling. Thanks much.
Thanks family. :)